Familien Østergaard

Sheperds pie

750 g kartofler
2 æg
vand
salt og peber

fyld:

2 hakkede løg
2 fintsnittede porrer
olie
500 g hakket lammekød
1 spsk gurkemeje, sennep
1/2 dl vand
2 spsk tomatpuré
salt og peber

2 spsk rasp (mælkefri)
20 g margarine (mælk og soyafri)

Kartoflerne koges møre i usaltet vand, vandet hældes fra, og gemmes, og kartoflerne piskes til mos med æggene og vandet. Mosen må endelig ikke blive for bastant. Smages til med salt og peber.
Løg og porrer svitses i en gryde sammen med kød, gurkemeje og sennep. Vand og tomatpuré tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber. Tilsæt evt. mere vand- fyldet må ikke være for tørt.
Et ildfast fad smøres og i bunden lægges fyldet. Kartoffelmosen fordeles henover, drysses med rasp, og margarineklatter fordeles henover.
Bages ved 200 o i 40 min., til overfladen er gylden.