Familien Østergaard

Porre/kartoffelgratin

500 g porre i skiver
500 g kartofler i skiver (ikke for tynde)

40 g margarine (mælk og soyafri)
25 g fuldkornsmel (ell. alm. mel)
4 dl. cashewmælk eller rismælk (se side 8 og under risengrød)
1/2 tsk sennep
salt, peber og esdragon

Kartoflerne lægges i en gryde med vand, bringes i kog og koger 5 min. Porrene dampes enten henover kartoffelgryden eller i en anden gryde max. 5 min. Hæld vandet fra, og lad grønsagerne dryppe af.
Smelt margarinen, tilsæt mel og lad det koge igennem under omrøring. Tag gryden af varmen, og pisk cashewmælken i lidt ad gangen. Stil gryden tilbage på varmen, og lad sovsen koge et par min. ved svag varme under omrøring. Bland derefter sennep, salt og peber i. (tilsæt evt. vand, hvis sovsen virker for tyk)
Porrer og kartofler lægges lagvis i et smurt ildfast fad. Drys salt og esdragon mellem hvert lag. Hæld sovsen over til sidst og pynt evt. med tomatskiver.
Bages i 25 min. ved 175 o til kartoflerne er møre, og overfladen er gylden.