Familien Østergaard

Piroger med laks og spinat

350 g butterdej
300 g ferskrøget laks
1 løg
3 spsk margarine (mælke- og soyafri)
1/2 dl vand
1/2 tsk salt
peber
2 pakker hel spinat (à 250 g)
1 fed hvidløg
1 æg til pensling

Butterdejen tages frem og spinaten tøs op. Puds laksen af og skær den i terninger. Hak løget fint. Indstil ovnen på 250 o. Svits løget i en gryde i halvdelen af margarinen. Kom laksen i og lad det snurre et par min. Krydder med peber. Tag gryden af varmen, tilsæt en æggeblomme og 1/2 dl vand. Bland det godt og lad det køle af.Hak spinaten godt og tryk den fri for væde. Svits den i resten af smørret. Krydder med salt, peber og hvidløg. 
Kom mel på bordet og rul butterdejen ud i 4 aflange plader på 30 x 10 cm. Læg 2 stykker på en bageplade og pensel kanterne med æg. Læg spinat på midten af stykkerne og fordel laksen henover. Læg tilsidst de 2 sidste plader over som låg og tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Lav et par lufthuller i låget og pensel det hele med sammenpisket æg. 
Bages i ovnen i 8-10 min. ved 250 o og serveres varme evt. som frokostret.