Othellolagkage2 rørte lagkagebunde 1 makronbund othellocreme 100 g overtrækschokolade 100-150 g marcipan
rørt lagkagebund:150 g margarine (mælk og soyafri) 150 g sukker 3 æg 150 g mel (groft eller fint) 1 tsk bagepulver 3 spsk vand
Margarine og sukker røres blødt. Æg røres i et ad gangen. Mel og bagepulver røres i skiftevis med vandet. Fyldes i 2 lagkageforme. Bages i 7-10 min ved 200 o, eller til bundene er lysebrune.
Makronbund:50 g mandler 5 bitre mandler 60 g rasp 40 g sukker 2 æggehvider
Mandlerne males fint. Alle ingredienser æltes sammen, trykkes ud i en lagkageform og bages 25 min. ved 150 o.
Othellocreme:3 æggeblommer 2 spsk sukker 1 spsk maizena 2 1/2 dl. vand 1/2 stang vanille 2-3 blade husblas 2 æggehvider 3 spsk flormelis sherry
Æggeblommer, sukker, vand og maizena piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud og kommes i. Bringes i kog under piskning og tages af straks, når det koger. Husblas smeltes i den varme creme. Smages til med sherry. Cremen køler af i køleskab. Hviderne piskes stive, og flormelis piskes i. Blandes i den kolde creme.
Lagkagen lægges sammen med makronbunden nederst. Bundene stænkes med sherry. Lagkagen overtrækkes med chokolade og kantes med marcipan. Marcipanen rulles lettest ud mellem 2 stykker bagepapir. Kagen står køligt til dagen efter. Othellocremen uden sherry er en standard lagkagecreme, som kan varieres med f.eks portvin, appelsinsaft, kakao osv.
|