Marcipankage med pistacie
dej:200 g margarine (mælke og soyafri) 200 g sukker 200 g mel 3 æg 1 tsk citronsaft
creme:200 g marcipan 2-3 spsk flormelis 2 spsk cognac 1/2 dl vand 3 1/2 dl solbærmarmelade el. lign.
pynt:200 g pistaciemarcipan 50 g chokolade
dej:Margarinen smeltes og sukker piskes i. Melet sigtes i og æggene piskes i et ad gangen. Bundene bages enten på bagepapir ( diameter 22 cm ) så tynde, at der kan blive 10 stk, eller i form, så der bliver 3 stk. Bages ved 200 o i 5 min. for de tynde bunde og i ca. 15 min for den tykke version.
creme:Reven marcipan, flormelis, cognac og vand røres grundigt sammen, så det bliver smørbart. Kagen lægges sammen skiftevis med en bund, et lag creme , en bund, 1 lag marmelade, en bund.
pynt:Pistaciemarcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir og kagen beklædes hermed. Pynt med smeltet chokolade. Kagen bliver allerbedst, hvis den står og trækker en dags tid, før den skal spises.
|