Familien Østergaard

Marcipankage med pistacie

dej:

200 g margarine (mælke og soyafri)
200 g sukker
200 g mel
3 æg
1 tsk citronsaft

creme:

200 g marcipan
2-3 spsk flormelis
2 spsk cognac
1/2 dl vand
3 1/2 dl solbærmarmelade el. lign.

pynt:

200 g pistaciemarcipan
50 g chokolade

dej:

Margarinen smeltes og sukker piskes i. Melet sigtes i og æggene piskes i et ad gangen. Bundene bages enten på bagepapir ( diameter 22 cm ) så tynde, at der kan blive 10 stk, eller i form, så der bliver 3 stk. Bages ved 200 o i 5 min. for de tynde bunde og i ca. 15 min for den tykke version.

creme:

Reven marcipan, flormelis, cognac og vand røres grundigt sammen, så det bliver smørbart.
Kagen lægges sammen skiftevis med en bund, et lag creme , en bund, 1 lag marmelade, en bund.

pynt:

Pistaciemarcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir og kagen beklædes hermed. Pynt med smeltet chokolade. Kagen bliver allerbedst, hvis den står og trækker en dags tid, før den skal spises.