Lasagne med aubergine, champs og peberfrugt2 tsk olie 1 finthakket løg 1 fed presset hvidløg 1 rød peber i tern 1 grøn peber i tern 250 g champignon i skiver 1/2 aubergine i 1 cm terninger 3 dl vand 4 tsk oregano
40 g margarine (mælk og soyafri) 25 g mel 1 tsk sennep 4 1/2 dl vand eller mandelmælk 2 æg
175 g lasagneplader ( forkogte)
Opvarm olien og svits løg, hvidløg, grøn og rød peber i et par min. Tilsæt champignon og aubergine. Lad det simre under låg i 10 min. Rør nu og da. Tilsæt vand og oregano, bring retten i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 5-10 min. Smag til med lidt salt.
Smelt margarinen i en gryde, tilsæt melet, og lad det simre under omrøring i et par min. Tilsæt sennep og rør vand i lidt ad gangen. Bringes i kog under omrøring og simrer for lav varme, til sovsen bliver tyk - rør stadig. Lad sovsen køle af, og rør derefter æggene i et ad gangen. Smag sovsen til med salt, peber og muskat ( evt. også hvidløg ).
Smør et 2 l. ovnfast fad. Bred hvid sovs ud i bunden, læg lagvis lasagne, halvdelen af auberginesovsen, lasagne, resten af auberginesovsen, lasagne og dæk med resten af den hvide sovs. Drys evt med rasp og pynt med tomater. Bages ved 200 o i 45 min.
|