Krydret ris med mild sovs1 tsk olie 1 finthakket løg 1 grøn peber i tern 250 g brune ris 6 dl kogende vand 1 tsk timian
sovs:1/2 tsk olie 2 fintsnittede store porrer 50 g hele cashewnødder 50 g malede cashewnødder 1 1/2 dl vand lidt paprika evt salt
ris:Varm olien ved middel varme i en gryde, og svits løgene, til de er klare. Tilsæt peber og ris, og svits varsomt i 5 min. Hæld vandet ved, og bland timian og salt i. Bringes i kog og simrer under låg i 30 min, indtil risene er kogt, eller til vandet er absorberet.
sovs:Varm olien i en gryde og svits de hele nødder i 5 min., tilsæt porrene og svits videre i 5-10 min. Blend de malede nødder med vand til en ensartet væske, og hæld det over porrerne. Varm sovsen igennem- tilsæt om nødvendigt lidt ekstra vand, men sovsen skal være forholdsvis tyk. Smages til med krydderier.
Server risene med porresovsen over.
|