Kanelkrans250 g mel 75 g margarine (mælke og soyafri) 1/4 tsk salt 2 spsk sukker 1 æg 1 dl vand 25 g gær
Fyld:100 g margarine (mælke og soyafri) 1 dl sukker 50 g hakkede nødder 1 tsk kanel 1 sammenpisket æg til pensling tesukker og evt hakkede nødder til drys
Smulder mel og fedtstof sammen. Tilsæt salt, sukker og æg. Udrør gæren i det lunkne vand. Bland det i melblandingen og ælt dejen let sammen til den er glat. Stil dejen til hævning i 20 min. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel ca.25 x 50 cm. Smør fyldet ud over hele dejen og rul den sammen fra den lange side. Læg kransen i en smurt springform med sammenføjningen nedad. Efterhæver i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og hakkede nødder. Bages 25 min. ved 225 o.
|