Familien Østergaard

Kanelkrans

250 g mel
75 g margarine (mælke og soyafri)
1/4 tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
1 dl vand
25 g gær

Fyld:

100 g margarine (mælke og soyafri)
1 dl sukker
50 g hakkede nødder
1 tsk kanel
1 sammenpisket æg til pensling
tesukker og evt hakkede nødder til drys

Smulder mel og fedtstof sammen. Tilsæt salt, sukker og æg. Udrør gæren i det lunkne vand. Bland det i melblandingen og ælt dejen let sammen til den er glat. Stil dejen til hævning i 20 min. 
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel ca.25 x 50 cm. Smør fyldet ud over hele dejen og rul den sammen fra den lange side. Læg kransen i en smurt springform med sammenføjningen nedad. Efterhæver i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og hakkede nødder. 
Bages 25 min. ved 225 o.