Grønkålspaté450 g dampet hakket grønkål 2 hakkede løg 2 porrer i skiver 25 g margarine (mælk og soyafri) 1 fed pressed hvidløg 5 æg 50 g hakket hasselnød 1 dl grønkålsvand 2 blade husblas salt, peber og muskat 250 g champignon, groft hakkede og svitsede i lidt salt og peber
Grønkålen skylles og dampes i lidt vand, tages op og drypper af. Gem vandet. Porrer og løg svitses i margarinen. Grønkål, porre, løg, hvidløg, æg, nødder, salt, peber og muskat blandes godt sammen. Husblas opløses i 1 dl grønkålsvand og blandes i sammen med champignonerne. Blandingen fyldes i form, smurt i olie, og bages i vandbad i 1 3/4 time v.175 o.
tomatsauce1 ds flåede tomater (450 g) 1 peberfrugt hvidløg salt og peber Flåede tomater, den rensede peberfrugt i tern, hvidløg, salt og peber koges i ca. 15 min. og pureres (med blender eller lignende). Patéen serveres enten varm med tomatsaucen, groft brød og gulerodssalat til, eller skæres i skiver og bruges som pålæg.
|